Aké potrebujem povolenie?

Predpokladáme, že nie každý si môže v práci požiadať o presun pracovisko do slnečného kontinentu u protinožcov alebo sa sem vydať či přiženit. Teda ani o business, retirement, residency alebo visa pre príbuzných relatives anipodobných prípadoch sa nebudeme zmieňovať.  víza do Austrálie a imigračná politika je neskonale zložitá a všetko je oveľa jednoduchšie, keď vám nie je ešte 30. Potom sem prísť či už ako turista alebo ako študent je relatívna hračka. Pre tých z nás, ktorým je cez 30 pripadá do úvahy sponsorované povolení,tzn. že musíte mať pred odletom zaistenú prácu a zamestnávateľ administratívne poplatky teda platí. Určite sú iné špeciálne prípady.

Turistické povolenie

Pre bežného Čecha, prípadne študenta, ktorý disponuje normálny čiastkou našetrené z brigád alebo niekoľkoročnej praxe, je najľahšie zariadiť si turistická víza do Austrálie čo je najjednoduchší a najrýchlejší (max. 3 týždne vybavovanie). Na tento typ povolenia tu môžete byť 3 alebo 6 mesiacov, s predĺžením maximálne 12mesiacov. Na to sa musí osobne podať prihláška a keďže veľa ľudí nezažila nič tak bujného ako byrokraciu v tomto štáte, tak sa odporúča si onen papier odovzdať počas niekoľkých prvých dní po príchode. S týmto typom povolenie je problém ten, že nesmiete legálne pracovať.

Aké potrebujem povolenie?
3 (60%)1